• Sacha krijgt bloemen van directeur Jack Gondel.
• Sacha krijgt bloemen van directeur Jack Gondel. Foto: Aangeleverd

Vrevia vaart weer 's avonds

vianen • De zomeravonddienstregeling 2020 van de veerpont Vrevia ging vrijdag om 18:00 uur officieel van start. Dat houdt in dat de Vrevia in de zomermaanden tot en met 30 augustus op vrijdagen, zaterdagen en zondagen doorvaart tot 20:30 uur.

Exact om 18:00 uur kwam Sacha van Gameren de veerpont van Vianen naar Nieuwegein op gefietst, alwaar zij werd opgewacht door Jack Grondel, de directeur van de Stichting Vrevia.

Directeur Jack bood Sacha als eerste passagier van de zomeravonddienstregeling een bosje bloemen aan.


Sacha woont en gaat naar school in Nieuwegein, maar omdat zij hockeyt in Vianen heeft zij ook in die plaats vriendinnen die zij natuurlijk graag bezoekt.


Zij vertelde dat als zij de omweg over de Lekbrug wil vermijden, zij anders altijd voor zessen bij de pont moet zijn. Nu de pont de zomermaanden langer doorvaart, kan zij lekker wat langer bij haar vriendinnen of in het clubhuis van de hockeyclub blijven hangen.


De zomeravonddienstregeling is gestart om inwoners van Nieuwegein en Vianen de mogelijkheid te bieden om in de zomeravonden wandelend of fietsend wat langer van de veerpont en daarmee van de winkelvoorzieningen, restaurants en terrassen in beide steden gebruik te maken. Het veer wordt geëxploiteerd door de stichting Vrevia in samenwerking met de stichting Museumwerf Vreeswijk.


q www.vrevia.nl