• IJslands drama bij LingeFilm: A white white day.
• IJslands drama bij LingeFilm: A white white day. Foto: Aangeleverd

Drama's uit IJsland en Italië

geldermalsen • In de tweede week van de herstart sinds corona staan bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen twee intense dramafilms uit IJsland en Italië geprogrammeerd.

Op vrijdag 19 juni om 20:30 uur en op woensdag 24 juni om 20:00 uur draait 'A white white day'. Dit is een film uit IJsland waarin weduwnaar Ingimundur in zijn rouwproces langzamerhand de waanzin nadert. Hij is nog steeds niet in staat om zich weer voor de wereld te openen na het verlies van zijn vrouw. Om zijn evenwicht te hervinden bouwt hij een nieuw huis voor zichzelf en zijn kleindochter Salka. Maar toch blijft hij zijn verdriet en woede opkroppen. Zijn wraakgevoelens overspoelen hem en laten hem ontsporen.


Maffia

Zaterdag 20 juni om 20:30 uur en zondag 21 juni om 20:00 uur zal 'The Traitor/ Il traditore' draaien in De Pluk. De film is op waargebeurde feiten gebaseerd en gaat over de Siciliaanse maffiabaas Tommaso Buscetta, de beruchtste overloper uit de Italiaanse maffiageschiedenis. Hij verbrak de zwijgplicht van de Cosa Nostra nadat zijn beide zoons werden vermoord. Zijn getuigenis leidde tot het Maxiprocesso in Palermo. Tijdens dit proces werden honderden maffiosi veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen.


Een goede tip is om tijdig te reserveren bij LingeFilm want het aantal plekken is beperkt in verband met de corona-maatregelen. Verder is er geen pauze. Tickets zijn te reserveren via de website.


q www.lingefilm.nl