• De overhandiging van de Qwiek-up.
• De overhandiging van de Qwiek-up. Foto: Aangeleverd

Belevingsgerichte zorg met Qwiek-up

geldermalsen • De bewoners van zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen hebben de beschikking gekregen over een Qwiek-up, geschonken door de Stichting Vrienden van Ravestein en de Rotary Club Geldermalsen.

De Qwiek-up is speciaal ontwikkeld voor belevingsgerichte zorg waarbij de cliënt centraal gesteld wordt. De Qwiek-up wordt zorgondersteunend ingezet en kan onder andere een audiovisuele ervaring bieden waarbij (oude) persoonlijke foto’s getoond worden met herkenbare muziek die wellicht herinneringen of gevoelens oproepen. In groepsverband kunnen bewoners meegenomen worden in een vertoning van een mooie boswandeling, naar Nederland Indertijd of zij kunnen bijvoorbeeld een (huiskamer)concert van Andre Rieu beleven.

Met de schenking van de Qwiek-up wilt de Stichting Vrienden van Ravestein samen met de Rotary Club Geldermalsen een positieve bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Ravestein leveren. Om de veiligheid van alle bewoners en medewerkers te kunnen garanderen heeft de overhandigingsceremonie, in verband met COVID19, buiten de hoofdingang van Ravestein plaatsgevonden.


De stichting zet zich in voor het welzijn van ouderen en de bewoners van het zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. De bewoners, bijna allemaal afkomstig uit de omgeving van Geldermalsen, hebben zich in het verleden en in moeilijke tijden met hart en ziel ingezet voor de gemeenschap. De doelstelling van de Stichting Vrienden van Ravestein is ervoor zorgen dat zorgcentrum Ravestein extra hulp krijgt om het leven van de bewoners te veraangenamen.