Twee wandelpaden in regio vernieuwd

regio • De vaste groep vrijwilligers die maandelijks per toerbeurt de klompenpaden in Culemborg en Beusichem onderhouden, hebben onlangs een grote operatie uitgevoerd. Beide paden zijn uitgebreid en een stuk aantrekkelijker gemaakt.

In Beusichem is een lus toegevoegd die de wandelaar naar de Lekdijk brengt, in Culemborg is een mooi traject door de Lazaruswaard en langs de rivier toegevoegd, en ook is de zogenaamde 'overstaproute' tussen de twee paden veel mooier geworden. Die laatste loopt nu over de voet van de rivierdijk, met uitzicht op de uiterwaarden in plaats van over de Smalriemseweg.

De vrijwilligers gingen in tweetallen aan het werk met ieder een eigen taak; stickers verwijderen, nieuwe trajecten bestickeren, palen plaatsen, bordjes monteren, noem maar op. Samen hebben ze in een dag het Kuilenburgerpad volledig vernieuwd kunnen opleveren. Als klap op de vuurpijl is door een aannemer ook nog een nieuw bankje geplaatst op het traject vlakbij het Rondeel.

Ook is een deel van het Engelroderpad aangepakt. Er zullen nog nieuwe informatiepanelen geplaatst worden bij het startpunt van beide routes. Ook zal na de zomer de rest van de bebording nog eens nagelopen en vernieuwd worden en komt er nog een gemarkeerde aanlooproute vanaf station Culemborg naar het Engelroderpad.

Voor meer informatie over deze klompenpaden:


q www.klompenpaden.nl