Geen glasbeurs in 2020

leerdam • De Glas- en Keramiekbeurs die in november 2020 in Leerdam gehouden zou worden, gaat niet door zo laat de organisatie weten.

"Jammer genoeg zijn alle beperkingen rond regelgeving maar ook de onzekerheden, die iedereen voelt, over deelname en bezoek hierbij leidinggevend", zegt Harm Wolthuis namens de organisatie in een brief.

De routekaart van de regering laat nog niet zien wanneer evenementen weer verantwoord gerealiseerd kunnen worden. Tot 1 september wordt aangegeven wat er in de samenleving weer mogelijk wordt. Onder voorbehoud. Grotere evenementen zijn nog niet in de routekaart opgenomen. In de komende maanden wordt bekeken of het openstellen van diverse sectoren door kan gaan, of dat er weer beperkingen zullen volgen.

"Ook dit geeft geen zekerheid om de beurs in november te kunnen laten doorgaan. Ons inziens zijn de risico’s om door te gaan met de organisatie van de beurs, ondanks alle maatregelen die wij zelf kunnen realiseren voor een goed verloop, in 2020 te groot. De uitbraak van Covid19 heeft ons allemaal getroffen en maakt het extra lastig plannen te maken op langere termijn."