• Mariandel Bron en Rianne Noordman van de LOV presenteren het chequeboekje.
• Mariandel Bron en Rianne Noordman van de LOV presenteren het chequeboekje. Foto: Marijke Verhoef

Boekje vol Leerdamse aanbiedingen

leerdam • Deze week ontvangen alle inwoners van Leerdam en omstreken een chequeboekje vol kortingen en leuke acties bij Leerdamse ondernemers in de binnenstad.

Het boekje is een initiatief van de Leerdamse Ondernemers Vereniging (LOV), bedoeld om de ondernemers in de binnenstad een steuntje in de rug te geven. In het boekje staan scheurbonnen van meer dan zestig verschillende ondernemers. De actie's variëren van kortingen en goodiebags bij aankopen tot een klein presentje. Het boekje wordt huis aan huis verspreid in Leerdam, Asperen, Heukelum, Acquoy, Gellicum, Rhenoy, Rumpt, Beesd en Schoonrewoerd. Wie het chequeboekje niet ontvangt, kan een exemplaar ophalen bij het TIP aan de Kerkstraat 55 in Leerdam. "Het boekje komt bij 14.500 huishoudens. Als je alle acties vermenigvuldigt met de oplage dan kom je op 6 miljoen euro aan kortingen en aanbiedingen. Dat is toch fantastisch?", zegt Mariandel Bron, voorzitter van de LOV. "We willen op deze manier de ondernemers in Leerdam een boost geven nu alles weer een beetje op gang komt. Dat kunnen we allemaal goed gebruiken."


Looprichtingen

Want ook de binnenstad van Leerdam voelt de economische gevolgen van het coronavirus. Tijdens de intelligente lockdown is een groot aantal winkels open gebleven, ook al waren er nauwelijks klanten. Nu de maatregelen versoepelen, wordt het weer drukker op straat. Daarom heeft de LOV bij de gemeente gevraagd om looprichtingen aan te geven in het centrum. "De stoepen in het centrum zijn zo smal dat je elkaar niet goed kunt passeren met anderhalve meter afstand. Daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties. Een verplichte looprichting draagt bij aan de veiligheid. We zijn hierover in gesprek met de gemeente en hopen dat de gemeente het snel oppakt", aldus Bron.


Evenementen

Ondertussen start de LOV ook de online activiteiten weer op. De Facebook-serie waarbij ondernemers uit de binnenstad worden voorgesteld, die vlak voor corona begon, gaat binnenkort weer verder. Daarnaast starten de leden van de LOV ook al met voorbereidingen voor evenementen in 2021. Voor dit jaar is het merendeel van de evenementen afgeblazen. De straatmodeshow en het Race-event vielen middenin de lockdown, maar ook Glass Dance, Glass Rock, de zomerbraderie en de glasdagen zoals we die kennen zullen geen doorgang vinden.