College wil gemeentehuis Asperen verkopen

asperen • Het college van B en W van de gemeente West Betuwe is van plan om het oude gemeentehuis in Asperen, de bestuursvilla en de zogenaamde nieuwbouw, te verkopen, zo is te lezen in een raadsinformatiebrief. In de brief laat het college weten dat er al belangstelling is voor het pand: "Er bestaat al belangstelling voor koop van het gemeentehuis. Er wordt daarbij geïnformeerd naar de gebruiksmogelijkheden anders dan de maatschappelijke bestemming die het pand nu heeft. U moet daarbij onder meer denken aan vragen naar de mogelijkheid tot verbouw tot woningen/ wooneenheden of sloop en nieuwbouw met woningen."

Voor het oude gemeentehuis op de markt aangeboden gaat worden, wil het college eerst een ruimtelijk kader vaststellen. Een ruimtelijk kader dat richting geeft welke functies die de gemeente, naast de huidige maatschappelijke bestemming, passend acht voor het voormalige gemeentehuis in Asperen. "Wij vinden dit belangrijk vanuit ruimtelijk oogpunt, om regie te hebben op het verkoopproces en om te kunnen inspelen op vragen die vanuit de markt komen", zo staat in de raadsinformatiebrief te lezen. Daarin staat ook dat het college het daarbij belangrijk vindt de omwonenden van het gemeentehuis ruimte te geven te reageren op ideeën van de gemeente. Een eerste reactie volgde overigens al snel. Dorpsbewoners hebben namelijk online een petitie gestart onder de noemer: 'Het oude gemeentehuis van Asperen moet blijven'.

Tot eind november 2019 bood het gemeentehuis in Asperen huisvesting aan medewerkers van het Fysiek Domein. Met de centralisatie van de gemeentelijke organisatie in Geldermalsen, is het gemeentehuis in Asperen voor de bedrijfshuisvesting overbodig geworden.

In de vergadering van 30 juni zal de gemeenteraad zich over dit onderwerp buigen.


Isolatieactie Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden is 9 juni begonnen met een isolatieactie voor bewoners van woonplaatsen Ameide, Meerkerk, Lexmond, Leerbroek, Hei- en Boeicop, Tienhoven aan de Lek en Nieuwland. Met deze actie wil de gemeente energiebesparing onder de aandacht brengen en stimuleren. De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Overigens: alle huiseigenaren in de gemeente Vijfheerenlanden worden binnenkort benaderd. Om het werk voor installateurs te verspreiden wordt één groep inwoners tegelijk benaderd. Meer informatie? Bekijk de website van het regionaalenergieloket.nl voor meer informatie. Er kan ook contact worden opgenomen via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088-5254110.