• Op gepaste afstand wordt de cheque overhandigd.
• Op gepaste afstand wordt de cheque overhandigd. Foto: Aangeleverd

Cheque voor Voedselbank Vianen

vianen • Namens het Spaarbankbestuur overhandigde Gerda Suiskind-Van Kekem donderdag 4 juni een symbolische cheque ter waarde van 1000 euro aan de coördinator van de Voedselbank Vianen, Joke den Hartog.

Het gedoneerde bedrag zal gebruikt worden om extra voedingsmiddelen te kopen. “Op dit moment ondersteunen we 36 gezinnen met voedselpakketten”, aldus Den Hartog, “maar in deze moeilijke tijd verwachten we de komende weken veel meer aanmeldingen voor ondersteuning. Vooral zuivel is moeilijk te verkrijgen, tenzij we het aankopen met geoormerkte geldelijke giften als deze. Daarom zijn we er ontzettend blij mee.”

Sinds 1967 ondersteunt Stichting Spaarbank Vianen inwonersinitiatieven, instanties en goede doelen binnen de voormalige gemeente Vianen. Gerda vindt het vanzelfsprekend dat Stichting Spaarbank Vianen de Voedselbank ondersteunt. “Natuurlijk, ook gezien het feit dat er zoveel mensen door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen. Zo zorgen we er samen voor dat mensen enigszins worden geholpen. De vrijwilligers van Voedselbank Vianen doen fantastisch werk.”