Groen licht voor aanpak N484 Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • In 2022 krijgt de N484 in Vijfheerenlanden een grote opknapbeurt waarbij ook aanvullende wegaanpassingen worden meegenomen.

Eind mei gaven Gedeputeerde Staten van Utrecht het groene licht voor het plan, de aanpak en de financiering. De start van de uitvoering is afhankelijk van de tijd die de noodzakelijke onderzoeken en de wettelijke procedures in beslag nemen. Vooralsnog gaat de provincie ervan uit dat 2020 haalbaar is.

Gelijktijdig met het groot asfaltonderhoud wordt ook een aantal wegaanpassingen uitgevoerd. Het gaat hierbij onder andere om: het verbreden van de hoofdrijbaan tussen Leerdam en Schoonrewoerd; het aanleggen van rotondes op de aansluitingen van Hoogeind en Overboeicop; het aanbrengen van bermverharding en het gedeeltelijk plaatsen van een houten geleiderail langs de hoofdrijbaan; het aanbrengen van snelheidsremmende maatregelen en het instellen van een spitsmaatregel op de parallelweg van de Schaikseweg; het landbouwverkeer op de gehele hoofdrijbaan van de N484 toe te staan.

Op 12 februari 2020 was er een inloopavond waar de provincie een aantal mogelijke wegaanpassingen heeft gepresenteerd. In het plan, dat groen licht heeft gekregen, zijn veel reacties uit de omgeving verwerkt, waaronder het niet verbreden van de parallelweg tussen Leerdam en Schoonrewoerd.

Vooruitlopend op het groot onderhoud van de N484 in 2022, zal tussen het Shell-tankstation en de A2 een slecht stuk asfalt worden vervangen.


q www.provincie-utrecht.nl/n484