Corona op twee fruitbedrijven

west betuwe • De GGD Gelderland-Zuid testte afgelopen week medewerkers van Fruitmasters in Geldermalsen en medewerkers van Vogelaar-Vredehof in Enspijk preventief op het coronavirus.

Daaruit bleek op vrijdag 5 juni dat bij beide bedrijven ongeveer elf procent van de medewerkers positief testte op het coronavirus. Bij Fruitmasters zijn in totaal 202 medewerkers getest. Dit zijn er meer dan de vooraf geplande 160 tests. Er is namelijk voor de zekerheid nog een steekproef op een andere afdeling genomen. Bij Fruitmasters zijn er van de 202 geteste medewerkers, 23 positief getest (11,4 procent). Uit de extra steekproef kwamen geen positieve testen.

Bij het bedrijf Vogelaar-Vredehof zijn 104 mensen getest. Dit zijn alle tachtig medewerkers en mensen die het bedrijf regelmatig beroepshalve bezoeken zoals chauffeurs. Bij dit bedrijf zijn van de 104 geteste mensen, er elf positief getest (10,5 procent). Alle positief geteste mensen zijn direct in isolatie gegaan en hun huisgenoten in quarantaine. De GGD is ook bij deze groep direct gestart met het contactonderzoek.


De twee bedrijven continueren de aangescherpte maatregelen om corona te voorkomen. De GGD is en blijft in nauw contact met de bedrijven om de situatie en ontwikkelingen te monitoren.