Appels kopen voor de voedselbank

leerdam • Door de coronacrisis brak er een moeilijke tijd aan voor heel veel mensen, maar ook voor de voedselbanken.

De coronacrisis maakt het nog moeilijker voor de huidige klanten van de Voedselbanken, mensen die, al dan niet tijdelijk, niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook is duidelijk merkbaar, in deze tijd van crisis, dat meer mensen de hulp van de voedselbanken, soms extra hard, nodig hebben.

Kemal Koyuncu heeft zich in de afgelopen weken met veel enthousiasme ingezet voor de Voedselbank Leerdam. “Het begon eind maart met een vraag van mijn buurvrouw Chantal, zij wou 200 à 300 kilo appels kopen voor de voedselbank. Door de coronacrisis was er op dat moment extra behoefte aan bijvoorbeeld appels, maar ook aan lang houdbare producten en dergelijke. Ik heb op Facebook een oproep geplaatst voor een kleine donatie, zodat ik samen met mijn buurvrouw appels kon kopen voor de Voedselbank."

Tot grote verbazing van Kemal bleef hij berichten ontvangen van vrienden of hij een Tikkie kon sturen. "Ik kreeg zelfs 2 euro van een jongetje, van zijn eigen zakgeld! Maar ik kreeg bijvoorbeeld ook van iemand een gulle donatie van 500 euro. Het uiteindelijke bedrag dat binnenkwam was 1410 euro, ongelooflijk mooi!"

Van het geld hebben Kemal en zijn buurvrouw 300 kilo appels gekocht, maar bijvoorbeeld ook boter. "We mochten zelfs van een bedrijf uit Beesd, die biologische jams maakt, gratis 168 potten kersenjam voor de Voedselbank van Leerdam meenemen." De rest van het geld, 1263 euro, is in overleg met de Voedselbank Leerdam gestort op hun rekening. Zo kunnen zij gericht voedsel kopen voor mensen die het moeilijk hebben.


q voedselbankennederland.nl/steun-ons/