• 'Jacob, Mimmi en de pratende honden' bij LingeFilm.
• 'Jacob, Mimmi en de pratende honden' bij LingeFilm.

Divers filmaanbod bij LingeFilm

regio • Deze week zijn er weer diverse films te zien bij LingeFilm, in De Pluk in Geldermalsen.

Vrijdag 12 juni om 20:30 uur draait 'Les Miserables', een sociaal realistische thriller over reljongeren in een Parijse voorstad. In deze film wordt agent Stéphane gevolgd op zijn eerste werkdag in een Parijse voorstad. Het is een bloedhete zomerdag. Met zijn collega’s wordt hij geconfronteerd met een groep jongeren vlak na de WK-finale van 2018. Stéphane en zijn collega’s dreigen tijdens een interventie de controle te verliezen. Een drone filmt hun acties.

Zaterdag 13 juni vanaf 20:30 uur is de film 'Mrs. Lowry and son' te zien, een intiem portret over een bedlegerige, dominante moeder en haar artistieke zoon. Mrs Lowry and Son vertelt het verhaal van de Britse kunstenaar L.S. Lowry en de lastige relatie met zijn, aan bed gekluisterde, dominante moeder. Werkend als huurincasseerder mengt Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities afkeurt.

Voor de kinderen wordt zondag 14 juni (11:00, autismevriendelijk, en 14:30 uur) 'Jacob, Mimmi en de pratende honden' gedraaid. Jacob ziet er tegenop om te gaan logeren bij zijn nichtje Mimmi, die een behoorlijk grote mond heeft. Toch leren ze elkaar steeds beter begrijpen. Als een gemene projectontwikkelaar het parkje in de buurt wil omhakken, komen Jacob en Mimmi in actie. De kinderen worden geholpen door een groep pratende straathonden.

Kaartverkoop uitsluitend online via www.lingefilm.nl.