De Schaapskooi

schoonrewoerd • De zomer komt er aan en Natuurcentrum de Schaapskooi gaat voorzichtig de draad weer oppakken. "We weten, vanwege de coronamaatregelen, niet of en wat de mogelijkheden zijn om de natuur in te gaan met een groep(je) kinderen. Op de website zal daarom worden aangegeven of activiteiten doorgaan." De Schaapskooi kiest ervoor alleen activiteiten buiten te doen, dus geen diaserie. Knutselen wordt buiten gedaan, in de tent of vervallen.

Slootjesdag

Op zaterdag 13 juni doet Natuurcentrum De Schaapskooi mee met de landelijke Slootjesdag. Dit houdt in dat er slootbeestjes achter de Schaapskooi gevangen gaan worden. Ter plekke worden ze bekeken, onderzocht welke soort het is en dan worden ze ook weer los gelaten. Deelname kan vanaf 8 jaar. Er zijn twee mogelijkheden, van 10:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 14:30 uur.
Opgeven is nodig en kan bij C. Kramer, chr.kramer@outlook.com of 0345- 619684. De kosten bedragen 3 euro per kind, inclusief limonade, koekje en het gebruik van materialen.

q www.natuurcentrum.nl


Wandelevenement

regio • De Nierstichting houdt in de maand juli de Nierdaagse. Een wandeluitdaging voor iedereen die van wandelen houdt en bovendien wordt zo meegeholpen nierziekten te genezen.

q www.nierdaagse.nl