• Zakenvrouwen Lisa en Astrid trakteren op ruim 300 ijsjes.
• Zakenvrouwen Lisa en Astrid trakteren op ruim 300 ijsjes. Foto: Aangeleverd

Ruim 300 ijsjes voor kinderen Beesd

beesd • De leerlingen van de Antoniusschool en de Lingelaar in Beesd mogen sinds maandag weer hele dagen naar school. Dat vinden ze natuurlijk heel erg fijn. Maar wat wel jammer is, is dat hun schoolreisje, dat donderdag gepland stond, door alle coronamaatregelen niet door kan gaan. Natuurlijk helemaal niet leuk, maar gelukkig staat er donderdag wel iets leuks te gebeuren voor de kinderen.

Assurantiekantoor Diks uit Beesd en de Regiobank trakteren de kinderen dan namelijk op een ijsje. "Allereerst vind ik het gewoon leuk om iets weg te geven, ik heb er een goed gevoel bij", vertelt Astrid Diks van het gelijknamige assurantiekantoor. "Daarnaast vind ik het fijn om wat voor de kinderen te doen. Zij zijn vanwege corona van de een op andere dag thuis komen te zitten, moesten thuis les volgen en hun vriendjes missen. Nu kunnen ze wel naar school, maar gaat het schoolreisje niet door. Toch iets waar je als kind naar uitkijkt."


Het gulle gebaar van assurantiekantoor Diks wordt mede mogelijk gemaakt door Lisa Versteegh van IJsbar98 en Brasserie Meat the Butcher. De twee zakenvrouwen trakteren de kinderen namelijk samen op de lekkernij. Leerlingen van de Antoniusschool mogen komende donderdag per klas een ijsje halen in de ijssalon van Lisa, de week erop is het de beurt aan de leerlingen van de Lingelaar. "Heerlijk toch dat we in deze rare tijd de kinderen van Beesd blij kunnen maken met een ijsje? En omdat ik net geslaagd ben voor een zwaar examen, trakteer ik mezelf donderdag ook op een ijsje", lacht Astrid Diks.