Kosteloze ophaalservice taxussnoeisel

regio • Het taxus-inzamelseizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen.

Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Avri en Hoveniersbedrijf Elings, ook nu weer op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’. Het is dit jaar niet mogelijk om het taxussnoeisel op de milieustraten in te leveren. Op 1 juni heeft de stichting het startschot voor de inzameling gegeven en is het weer mogelijk om 24/7 alvast online een afspraak te maken via taxustaxi.nl/afspraak. Sinds 2 juni is de stichting telefonisch weer bereikbaar, maar in beperkte mate. De stichting vraagt bij voorkeur online een afspraak te maken om zo de telefonische drukte te kunnen spreiden.

Om de taxusinzameling ook dit jaar weer soepel te laten verlopen vraagt de stichting aandacht voor een aantal zaken. Zo komt Taxus Taxi het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Echter kan men hiermee terecht bij de verschillende inzamelpunten, welke online terug te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten. De Avri-milieustraten zijn dit jaar geen inzamelpunt. Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi iedere donateur gratis tassen en zeilen aan. Daarnaast is de Stichting Taxus Taxi ook op zoek naar vrijwillige chauffeurs.

Meer informatie over alles op het gebied van taxusinzameling is te vinden op:


q www.taxustaxi.nl