Uitslaande brand aan Opaline

leerdam • De brandweer is vorige week dinsdagmiddag opgeroepen voor een dakbrand bij een woning aan de Opaline in Leerdam. De brand lijkt te zijn begonnen bij de zonnepanelen. Er kwamen zes brandweerwagens helpen bij het blussen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak. Door de snelle inzet van de tankautospuit in combinatie met de hoogwerker was de brand snel geblust.


Ongeval met wielrenner

everdingen • Op de Lekdijk bij Everdingen zijn vorige week dinsdagochtend diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding tussen een wielrenner en een auto. De automobiliste wilde een parkeervak verlaten en stopte omdat zij een wielrenner zag aankomen. Volgens omstanders was de wielrenner afgeleid en had deze het voertuig niet gezien. Hierdoor klapte de wielrenner hard op de voorruit van de auto, waarbij hij gewond raakte. De fiets raakte nauwelijks beschadigd, de auto moest worden afgesleept.


Politie onderzoekt schietgeluiden

leerdam • De politie heeft onderzocht of er in de nacht van woensdag op donderdag is geschoten bij de Jachthaven in Leerdam. Rond middernacht werden daar meerdere knallen gehoord. Het vermoeden ontstond dat er werd geschoten en de politie kwam dan ook met meerdere voertuigen ter plaatse. De agenten konden geen bewijs vinden dat er werkelijk is geschoten. Vermoedelijk was het geluid afkomstig van vuurwerk.