Geen vaarseizoen Uit®waarde

regio • Uit®waarde is op de eerder genomen beslissing, als gevolg van de coronacrisis, om de pontjes vanaf 13 juni te laten varen, teruggekomen. Een gedeelte van de vrijwilligers is, vanwege corona, niet beschikbaar is voor dit seizoen. Het merendeel van de bemanningsleden hoort zelf tot de risicogroep. Inmiddels is ook gebleken dat de pontjes beschouwd worden als een vorm van openbaar vervoer (OV) met de bijbehorende restricties. Deze condities leiden ertoe dat niet op een fatsoenlijke manier gevaren kan worden.

In overleg met de betrokken oevergemeenten is besloten de tien fiets- en voetveren, waaronder de Varik-Heerewaarden en Heukelum-Galgenwaard, niet in de vaart te brengen. Aan de verduurzaming van de vloot wordt gewoon doorgewerkt. In de tussentijd wordt groot onderhoud en dergelijke aan de ponten uitgevoerd. Ter plaatse zal op de bestaande vaarschemaborden de stremming kenbaar worden gemaakt met een uitleg van het niet varen.


K.F. Hein Fonds opent snelloket

regio • Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken, en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Juist nu! Deze tijden, waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de mogelijkheden en onmogelijkheden in rap tempo veranderen, vragen om veel creativiteit van iedereen. Van makers, van presentatie-instellingen, van maatschappelijke organisaties en daarmee ook van fondsen. Daarom heeft het K.F. Hein Fonds een snelloket ingericht voor initiatieven die geïnspireerd zijn door deze tijd, en die om praktische of inhoudelijke redenen snel uitgevoerd moeten worden. Stichtingen en verenigingen kunnen voor culturele of maatschappelijke projecten een bijdrage aanvragen van maximaal 5000 euro en krijgen binnen twee weken antwoord op hun aanvraag. Het K.F. Hein Fonds steunt bijzondere initiatieven en individuen met giften, adviezen, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengt het fonds waardevolle projecten graag breed onder de aandacht en denkt ze mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken.

q www.kfhein.nl