Rvv Rhelico start O23-competitie

rumpt • De KNVB begint met ingang van volgend seizoen met een nieuwe competitie voor spelers onder de 23 jaar. Rhelico O23 gaat hieraan op een hoog niveau deelnemen (minimaal 1e klas). De wedstrijden worden op zaterdagmiddag gespeeld. Veel grote voetbalverenigingen hebben zich ingeschreven, het belooft dus een interessante competitie te worden. Alle voetballers in deze leeftijdscategorie uit de regio zijn zeer welkom om bij Rvv Rhelico deze uitdaging aan te gaan.

Regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt club heeft een groep sterke talenten die vanwege hun leeftijd op het punt staan naar de senioren over te stappen. Door een O23 team kunnen deze spelers zich verder op hoog niveau ontwikkelen in een uitdagende competitie met leeftijdsgenoten. Meer spelers gaan naar verwachting hierdoor op termijn de stap naar het 1e elftal maken. Trainers met interesse om onder coördinatie van hoofdtrainer Adrie van Steijn en samen met de huidige O19 trainer dit team te coachen kunnen zich melden. De stap naar het 1e elftal blijkt voor veel spelers lastig te zijn. Het gevolg is dat spelers dan ook lager dan ze kunnen gaan spelen. Met de nieuwe competitie wil de KNVB de overgang verbeteren. Alle O23 teams gaan op zaterdagmiddag de wedstrijden spelen.


Geen inzameling Roemenië

vianen • In verband met het coronavirus zullen de inzamelingen op de laatste zaterdag van de maand mei en juni niet doorgaan. Hoewel de maatregelen wel aangepast worden, vallen de meeste vrijwilligers binnen de stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen qua leeftijd nog steeds in de risicogroep. Om die reden, en om de 1,5 meter richtlijn te volgen, heeft de stichting besloten om de inzamelingen voor de zomer nog niet door te laten gaan. De Stichting probeert desondanks door te gaan met het werk voor de medemens in Roemenië en is in gesprek met de burgemeester van Reghin over de mogelijkheden van een transport. Er wordt navraag gedaan bij de Roemeense douane of hulptransporten alweer toegelaten kunnen worden.