Afbeelding

Zelda

Volgens Dierentehuis Vijfheerenlanden is dit katje 'echt een poepie'. "Verlegen maar al snel om en dan een kroelerd! Zelda vindt nieuwe dingen wel een beetje spannend, maar als zij eenmaal los is, dan komt ze graag naar je toe om een knuffel te halen. Ze zoekt echt contact met de mens, en is dus graag bij mensen in de buurt en komt graag op schoot. Naast dit alles wil ze ook graag naar buiten."

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Boek met gouden zwerfsticker

leerdam/ vianen • Op 26 mei is in zowel Leerdam als in Vianen een bijzonder kinderboek uitgezworven. Kinderboekenschrijver Paul van Loon liet in Leerdam een boek met een gouden zwerfsticker uitzwerven, ambassadeur Kinderzwerfboek Igor Krulsnor deed dat in Vianen. Wie gaan de boeken vinden? Spannend en leuk voor de kinderen. Ook als ze het boek vinden, want dan is er een mooie prijs.

In Nederland zijn er op 26 mei tien boeken uitgezworven met een gouden zwerfsticker. Dat doet Kinderzwerfboek omdat de organisatie, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, tien jaar bestaat.Tien jaar: 2,5 miljoen zwervende kinderboeken, 3.500 KinderzwerfboekStations en 85 Regio Ambassadeurs die Kinderzwerfboek lokaal promoten. Samen met vele kinderen, vrijwilligers, organisaties en uitgeverijen zorgt Kinderzwerfboek er al jaren voor dat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen in Nederland en in het bijzonder ook voor kinderen die in armoede leven.

Ook de komende jaren blijft Kinderzwerfboek er de schouders onder zetten. Dit is nog steeds hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17 procent van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst.


Kleding kopen via stream

geldermalsen • Vanuit je stoel gebruik maken van de kennis van een gepassioneerde stijladviseur of maatwerkspecialist? Dat kan bij Only for Men. Via de livestream store vanuit Nieuwegein kunnen klanten vrijblijvend vragen stellen aan de specialist en krijgen zij direct antwoord via een videoverbinding. Op de stream is de winkel en het personeel te zien, een vraag kan via Whatsapp gesteld worden. Een vraag stellen kan via: onlyformen.nl/live-stream-store.