• Lisanne van Buffetto, mevrouw en meneer van Mourik en wethouder Rutger van Stappershoef.
• Lisanne van Buffetto, mevrouw en meneer van Mourik en wethouder Rutger van Stappershoef. Foto: Aangeleverd

Saamhorigheid door stamppotactie

hellouw • De coronacrisis heeft natuurlijk ook impact op het leven van de inwoners van Hellouw. De school was lang dicht, koken van groep 8 voor ouderen in het dorp ging niet door, het verenigingsleven ligt stil. En dan wordt ook geadviseerd om vooral in huis te blijven.

Met name bij de ouderen slaat de eenzaamheid dan makkelijk toe. Het bestuur en de vrijwilligers van verenigingsgebouw De Biskamp leek het leuk om de oudere mensen in het dorp te laten weten dat er aan ze gedacht wordt en dat ze zeker niet vergeten worden. Samen met de plaatselijke cafetaria tevens Buffetto Catering en vrijwilligers heeft het bestuur van het dorpshuis een plan bedacht om de ouderen van Hellouw (65+) te verrassen. Gedurende acht weken werd op maandagavond een lekkere stamppot bezorgd. Warm en klaar om te eten, naar een recept uit grootmoeders tijd. Met een leuk presentje erbij van een ondernemer uit de buurt. Maar liefst ruim 70 deelnemers meldde zich binnen enkele dagen aan. Het Oranjefonds, de Provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe stelde allen een mooi bedrag beschikbaar.

Wethouder Rutger van Stappershoef kwam maandag 25 mei helpen helpen bij de bezorging. “Dit initiatief ondersteunen we vanuit de gemeente van harte met het leefbaarheidsbudget. Een mooi voorbeeld van hoe vrijwilligers en ondernemers in een dorp, juist ook ten tijde van de corona-crisis, samenwerken aan het omzien naar elkaar en het saamhorigheidsgevoel versterken. De saamhorigheid is in Hellouw overigens altijd al groot is geweest”, aldus van Stappershoef.