Waterpolodames promoveren

leerdam • Lange tijd hebben de Dames van De Linge/ PCG moeten wachten op het definitieve besluit. En toen kwam van de week het verlossende woord: Promoveren naar 2e klasse bond! De speelsters werden vorig jaar kampioen van de 2e klasse district, waardoor ze dit seizoen startte met frisse moed en motivatie om zich van hun beste kant te laten zien in de 1e klasse van het district. Dat was geen vliegende start en de dames moesten elkaar weer even vinden in het water, maar ze wisten zich snel te herpakken en op 7 maart wonnen ze de twaalfde wedstrijd op rij. Dit was echter gelijk de laatste wedstrijd, waarna ook voor hen het seizoen plots stil kwam te liggen. Het kampioenschap was nog niet helemaal daar. In de wedstrijd met de directe concurrent vanuit Katwijk hoopte de dames het kampioenschap te bepalen. Deze wedstrijd kon nooit gespeeld worden, de competitie werd stil gelegd en er werd een aanvraag voor promotie bij de KNZB neergelegd, welke uiteindelijk dus positief bevestigd is.
Dat betekent, dat naast Heren 1, nu ook Dames 1 een klasse bereikt heeft, wat binnen De Linge/ PCG niet eerder zo hoog behaald is.


Inwoners Meerkerk winnen 100.000 euro

meerkerk • Een grote verrassing voor zes deelnemers van de Postcode Loterij in Meerkerk. Op hun postcode is de PostcodeStraatprijs gevallen in de apriltrekking van de Postcode Loterij. Gewoonlijk reikt Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld de PostcodeStraatprijs uit. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. De winnaars uit Meerkerk zijn door Gaston verrast middels een videogesprek. Er werden twee prijzen van 25.000 euro uitgereikt en vier prijzen van 12.500 euro, ook werd er een auto verloot.