Historische promotie Servia Heren 1

vianen • Het seizoen is al enkele weken teneinde. Het leek erop dat de mannen van Servia komend seizoen net als de afgelopen twee seizoenen weer zouden gaan volleyballen in de 2e divisie.

Dit is het hoogste niveau wat er ooit in het bestaan van Servia gespeeld is. De mannen van Servia hebben een goed seizoen gedraaid en zijn promotie nipt misgelopen. Wel is direct bij de volleybalbond aangegeven dat als er een hoger spelend team zich zou terugtrekken Servia deze plek zou willen innemen. De afgelopen weken werd het volleybalnieuws nauwlettend in de gaten gehouden. Geruchten kwamen binnen van teams die zich terug zouden gaan trekken. Dit waren allemaal teams uit het noorden van het land. Binnen het team werd het spelen in de noord-poule al in overweging genomen. Tot afgelopen week een team in de nabijheid van Vianen zich terugtrok en de volleybalbond een conceptpoule indeling voor alle landelijke competities publiceerde. Deze poule indeling bevestigde de langgekoesterde droom van Servia heren 1. De promotie naar de 1e divisie is alsnog een feit. Daarnaast is Servia in de zuid-poule ingedeeld. Dit gaat veel kilometers schelen. Seizoen 2020/2021 zal een hiermee een historisch seizoen worden. Nog nooit speelde een team van Servia in de 1e divisie. De selectie is nog ongewijzigd ten opzichte van het afgelopen seizoen. De selectie van Servia is nog aan de krappe kant. Er wordt nog gezocht naar uitbreiding van de selectie.


De jeugdteams van Servia zijn deze week op de beachvelden weer begonnen met trainen. Binnenkort hopen de seniorenteams ook weer de trainingen te gaan hervatten. Als er nog geïnteresseerden zijn om mee te trainen (alle niveaus) dan zijn zij van harte welkom.