• De eerste paal voor De Erven ging vorige week de grond in.
• De eerste paal voor De Erven ging vorige week de grond in. Foto: Vincent Beringen LEKSTEDEwonen

Start bouw en verhuur 'De Erven'

hoef en haag • Deze week is de eerste paal geslagen voor 25 sociale huurwoningen in ‘De Erven’ van Hoef en Haag. De bouw duurt naar verwachting ongeveer een half jaar en als alles volgens planning verloopt ontvangen de bewoners januari 2021 de sleutels van hun all-electric woning.

Trebbe realiseert de duurzame woningen in opdracht van LEKSTEDEwonen. Er komen drie verschillende woningtypen met oppervlakten van 97 tot en met 110 m2 en huurprijzen vanaf 619 euro. De verhuur start woensdag 20 mei, dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar op www.lekstedewonen.nl. Reageren op de woningen kan tot en met dinsdag 2 juni 8:00 uur via WoningNet.

In Hoef en Haag worden over een periode van 15 jaar in totaal 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Inmiddels zijn er circa 650 huur- en koopwoningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. Hoef en Haag bestaat uit drie wijken, waaronder ‘De Erven’. In deze wijk speelt groen een grote rol, de bebouwing is er ruimer opgezet en de sfeer is landelijk.