• Jeugdleden van De Bazuin repeteren weer gezamenlijk.
• Jeugdleden van De Bazuin repeteren weer gezamenlijk. Foto: Aangeleverd

Eindelijk weer samen muziek maken

leerdam • Na acht weken niet samen te kunnen oefenen, konden de jeugdleden van De Bazuin zaterdag 16 mei weer ‘naar buiten’. Met dank aan de gemeente en Schreuders Sport klonk er weer muziek.

“Wat fijn! Was een veel gehoorde kreet afgelopen zaterdagochtend”, vertelt een blije jeugdcoördinator Christel van ’t Pad. “De individuele lessen zijn op een aangepaste manier vaak wel doorgegaan de afgelopen weken, maar samen oefenen is toch waarom je op een muziekvereniging zit. Dus ontzettend fijn dat we met hulp van de gemeente en Schreuders Sport weer kunnen oefenen.” Uiteraard hanteert de vereniging tijdens de repetities de richtlijnen voor COVID-19.

“Door de sluiting van de scholen waren we helaas niet in staat de lopende muziekprojecten op een aantal Leerdamse basisscholen af te ronden,” aldus Martin van Gent, die namens De Bazuin het project op de scholen coördineert. “Toch hopen we in ieder geval de projecten op de Julianaschool en de Wilhelminaschool nog dit schooljaar passend te kunnen afsluiten.”

Na het scholenproject houdt De Bazuin in het voor- en najaar vaak een open repetitie. Deze repetities worden gevolgd door de mogelijkheid om een aantal weken gratis kennis te maken met muziekmaken op een instrument naar keuze. Door de belemmeringen rondom het corona-virus is dit MusicKids-project dit voorjaar niet doorgegaan. Maar jongens en meiden tot 15 jaar kunnen nog steeds een serie gratis lessen volgen. Ook voor (jong)volwassenen is er de mogelijkheid om een aantal gratis lessen op een instrument naar keuze te volgen. Aanmelden voor deze lessen is mogelijk via de website van De Bazuin.