Afbeelding

Stuart

Katje Stuart is eigenlijk wel bijna voor alles te vinden: lekker eten, knuffelen, spelen en noem maar op. Hij heeft de energie van de jonge kater die hij is, dus die zal hij het beste buiten kwijt kunnen. Onbekend is of hij met katten of andere honden kan. Opgepakt worden vindt hij in het begin wel spannend en kan dan bijten.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Fabio Jakobsen jaar langer kampioen

heukelum • Het Nederlands kampioenschap wielrennen zal dit jaar vanwege de coronacrisis niet verreden worden, melden diverse landelijke media. Hierdoor mag Fabio Jakobsen het rood-wit-blauw dragen tot het NK van 2021.

Mogelijk dat het NK-tijdrijden nog wel zal worden gehouden, Hierover is nog geen duidelijkheid.


Senioren WHV starten ook met buitentrainingen

asperen • De senioren (18+) van volleybalvereniging WHV startten afgelopen week met hun buitentrainingen. Veel leden hebben toch weinig gesport en nu is weer een stimulans om met hun team te gaan sporten. De meeste teams hadden contact met online vergadersystemen en via app-groepen, maar nu iedereen weer fysiek zien is toch anders. Omdat WHV al twee weken ervaring opgedaan had met de jeugd, die op 30 april mocht starten, kon in het weekend van 9 en 10 mei ook de organisatie opgezet worden om ook de zaalteams buiten te laten volleyballen. Er is een groep van twaalf Corona begeleiders die enkel tot taak heeft de regels te handhaven en de hygiëne te bewaken. Voor iedereen ouder dan 13 jaar gelden nu dezelfde regels en dat is wel zo duidelijk.

Om de 1,5 meter te realiseren mogen er maximaal zes spelers op een veld. Juist daarom zijn de seniorenteams over alle avonden van de week verdeeld om zoveel mogelijk senioren in de avond te kunnen te laten buitenvolleyballen. Op bijna alle dagen wordt naast de twee beachvelden ook gebruik gemaakt van het grasveld van De Wiel met nog twee extra velden. Het gras heeft het zwaar te verduren, en daarom maait Gert de Bruin van GenG maaimachines het gras nu een extra keer extra naast de normale wekelijkse gemeentelijke maaironde. Tussen de trainingen is een half uur gepland om drukte te vermijden.

Nu ook de senioren buiten volleyballen is de club na acht weken weer operationeel en kunnen de 200 leden met elkaar weer volleyballen. Nog niet iedereen is in de eerste week gestart, maar zo’n 150 leden stonden vorige week op het veld, waarvan 40 jeugdspelers die naast de buitentraining ook een beachtraining op zaterdag ontvingen.