Vergoeding medisch en incontinentie-afval

west betuwe • Inwoners van de gemeente West Betuwe kunnen een tegemoetkoming voor incontinentie- en/ of medisch afval aanvragen. Het bedrag is voor de extra keren dat zij dit afval naar een ondergrondse container brengen. De vergoeding is 125 euro voor het jaar 2020. Dit is gebaseerd op twee extra inworpen per week.

De tegemoetkoming is uitsluitend voor inwoners die incontinentie- en/ of medisch afval hebben. Tot medisch afval wordt onder andere gerekend: materiaal van stoma- en nierdialyse, hulpmiddelen van sondevoeding, CAPD-afval en plastic afval, zoals infuuszakken.
De vergoeding is niet voor ouders van kinderen die wegwerpluiers gebruiken. Sinds 13 mei is het mogelijk om een verzoek in te dienen voor het jaar 2020. Nog een verzoek indienen voor 2019? Geef dit duidelijk aan in het formulier. Een vergoeding aanvragen kan via www.westbetuwe.nl/tegemoetkoming. Niet in staat om het digitaal te regelen? Neem dan contact op met het Team sociaal via 0345–728801.

De tegemoetkoming voor incontinentie- en/ of medisch afval is ook voor inwoners die in aanmerking komen voor de regeling meerkosten chronisch zieken en gehandicapten. Er kan dus een regeling én tegemoetkoming worden aangevraagd. Dat is met terugwerkende kracht tot 1 juli 2019.