WHV start met buitenvolleybal

asperen • Volleybalvereniging Wij Houden Vol uit Asperen kreeg begin mei akkoord op het ingeleverde plan om te starten met Buitenvolleybal. Afgelopen week stonden de zaalvolleyballers voor het eerst buiten. Op het zwembad De Wiel zijn de daarvoor aangeschafte netten direct in gebruik genomen en pakten de trainers die normaal in de zaal training geven, na acht weken de draad weer op. Op het gras is er natuurlijk minder mogelijk, maar het biedt ook weer kans om juist te werken aan de volleybaltechnieken. Zo is de oriëntatie echt heel anders en is het zaak om bewuster na te denken hoe te bewegen en te verplaatsen. Het is natuurlijk voor iedereen erg wennen. De trainers hadden hun training niet alleen aangepast op het buiten spelen, maar zij hebben ook in hun training de 1,5 meter te respecteren tussen de spelers, en er geldt een maximum van zes spelers per veld. De komende week hopen ook de senioren te kunnen starten.

Beachvolleybal

De jeugd heeft veel belangstelling voor beachvolleybal, zo is gebleken. Natuurlijk wil iedereen eruit, maar dat er zoveel animo is voor het beachvolleybal is wel geweldig. Zeker in het tiende jaar dat volleybalvereniging WHV beachvolleybal aanbiedt geweldig om de aanloop te zien. Niet alleen volleyballers, maar ook andere sporters melden zich aan bij beach@wijhoudenvol.nl. Als onderdeel van het lokale sportakkoord zijn er planning ingeleverd om het sporten te promoten. Helaas kwam dit door de Corona stil te liggen, omdat veel plannen voorlopig niet uitvoerbaar waren. WHV had het plan ingeleverd om beachvolleybal aan te bieden aan kinderen die nog niet volleyballen.
Beachvolleybal is een stoere sport en het is lekker buiten. Dat spreekt wellicht ook andere kinderen aan dan het klassieke zaalvolleybal. Ook in de zomer van 2019 kwamen er al enkele leden op het beachvolleybal af, die ook zaallid zijn geworden. WHV wil beachvolleybal juist ook aanbieden als een zomersport naast andere seizoensporten, en daar een breed publiek mee aanspreken. Daar waar in de zaal het Circulatie Mini Volleybal, nu Cool Moves Volley (CMV) geholpen heeft, is voor het beachvolleybal het KBBS ontwikkeld. Met dit systeem is de instap nog eenvoudiger. In stappen leren de kinderen allerlei basisvaardigheden.

Nieuwe leden zijn ook welkom in deze Corona-tijd. Op de zaterdagen wordt gewerkt met drie leeftijdsgroepen: van 10:30 tot 12:00 uur van 6 tot en met 12 jaar; van 12:30 tot 14:00 uur van 13 en 14 jaar en van 14:30 tot 16:00 uur de jeugd tussen 15 en 18 jaar.


Bruce Reijmers naar Brederodes

vianen • Keeper Bruce Reijmers (20) maakt komend seizoen de overstap naar Brederodes. Reijmers heeft op divisieniveau de jeugdopleiding van USV Elinkwijk (vierde klasse zaterdag) doorlopen, waar hij afgelopen seizoen bij de A-selectie aansloot. Brederodes-trainer Sander Kloos: "Bruce heeft zich bij een mooie club in een goed opleidings- en prestatieklimaat ontwikkeld en heeft de potentie en ambitie om in het seniorenvoetbal door te pakken. Door het vertrek van Bastiaan Spriel naar Delta Sports hadden wij een vacature. Bruce past qua niveau en profiel goed in onze selectie, wij zijn blij met zijn komst". Bruce Reijmers: "Brederodes heeft zich goed voorgesteld en mij warm ontvangen. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van de groep en mijn bijdrage te leveren. De visie van de club en haar doelen sluiten aan bij wat ik in een club zoek en ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking."