West Betuwe stemt over architect

west betuwe • De gemeente West Betuwe gaat het huidige gemeentehuis grondig en duurzaam verbouwen en een aanbouw realiseren.

Voor de selectie van een architect volgt de gemeente een Europese aanbesteding. Inwoners, ondernemers, raad en dorpsraden wordt om hun stem gevraagd bij de keuze van de architect en schetsontwerp. Ook Ongehinderd wordt om een advies op het gebied van toegankelijkheid gevraagd. En natuurlijk krijgen medewerkers een stem.

De gemeente West Betuwe vraagt om advies uit te brengen op het onderdeel Identiteit. In het onderdeel Identiteit werkt de architect uit wat hij voor zich ziet qua uitstraling. Hoe zet hij het gemeentehuis neer als icoon van de nieuwe gemeente West Betuwe? Hoe zorgt hij voor een welkomstgevoel? De architecten presenteren de schetsontwerpen in een film. Inwoners wordt gevraagd om digitaal op de presentaties te reageren. De films worden 15 mei online gezet op www.westbetuwe.nl/gemeentehuis. Tot 26 mei kan gestemd worden via dezelfde webpagina.

De beoordelingscommissie neemt het uiteindelijke besluit. Zij kijken voor het onderdeel Identiteit naar de eerste en tweede voorkeur van de samenleving. Voor de onderdelen Invulling van ambities en Synergie kijken ze ook naar de eerste en tweede voorkeur van de organisatie. Daarnaast beoordelen ze de onderdelen Duurzaamheid en Bouwkosten.