Bieb Rivierenland heropent

regio • Premier Rutte heeft aangekondigd dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen. Veilig opengaan volgens protocol vergt een behoorlijke organisatie, niet in de laatste plaats omdat er een retourstroom boeken op gang komt, waarvan elk exemplaar 72 uur in quarantaine moet.

De retourstroom en het 1,5 meter protocol vragen een ander werkproces en een grotere personele inzet dan Bibliotheek Rivierenland voor de coronacrisis gewend was. Bibliotheek Rivierenland gaat daarom van start met een afhaalservice met ingang van 18 mei, in een beperkt aantal vestigingen. Hierbij kunnen klanten hun materialen terugbrengen en een aantal vooraf bestelde boeken afhalen. Daarnaast faciliteert de Bibliotheek een boeken bezorgservice voor bibliotheekleden van 70 jaar en ouder.

Vanaf 2 juni kunnen klanten weer zelf boeken kiezen in een aantal vestigingen. Vanwege de nieuwe werkprocessen op basis van het strenge protocol, opent de Bibliotheek bij deze stap een deel van de vestigingen met aangepaste openingstijden. En beperkt Bibliotheek Rivierenland de dienstverlening nog tot slechts het lenen en terugbrengen van materialen. Het gebruikmaken van werk- en studieplekken, het bezoeken van activiteiten als lezingen, workshops en cursussen volgt pas in een later stadium. De leentermijn van alle materialen die klanten thuis hebben, is verlengd tot 1 juli.

q www.bibliotheekrivierenland.nl


Flink stuk natuur Spijk verwoest

spijk • Bij een brand langs de Zuiderlingedijk in Spijk is zaterdagmiddag een flink stuk natuur verwoest. Omstreeks 13:10 uur werd de brandweer met spoed gealarmeerd. Door de droogte verspreidde het vuur zich snel. Vanwege de omvang van de brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Brandweerkorpsen uit Gorinchem, Herwijnen en Asperen kwamen ter plaatse. Omstreeks 15:00 uur was de brand onder controle. Rond 16:30 uur konden de laatste eenheden terugkeren naar de kazerne. Naar schatting is er ongeveer anderhalve hectare natuur in vlammen opgegaan. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend.


Weer twee versterkingen LRC

leerdam • LRC Leerdam heeft opnieuw twee nieuwe spelers vastgelegd voor komend seizoen. Joram Misbeek en Luuk Meulink spelen komend seizoen op het gloednieuwe Glaspark. Misbeek is een jonge spits die nu nog bij Vriendenschaar in Culemborg speelt. Aanvallende middenvelder Luuk Meulink komt over van de Udense hoofdklasser UDI'19.