Afvalbrengstations aangepast open

regio • Met ingang van 28 april zijn de afvalbrengstations in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam weer een aantal dagen per week open. De openingstijden van het afvalbrengstation in Groot-Ammers worden verruimd. Dit heeft het bestuur van Reinigingsdienst Waardlanden op 23 april besloten.

Het afvalbrengstation in Leerdam is vanaf donderdag 30 april open op maandag, donderdag en vrijdag. Het afvalbrengstation in Groot-Ammers gaat met ingang van donderdag 30 april voorlopig ook op dinsdagmiddag en donderdagmiddag open. De ingangsdatum heeft te maken met afronding van herstraat-werkzaamheden.

Dit betekent dat de afvalbrengstations in Gorinchem, Groot-Ammers en Vianen zes dagen per week zijn geopend en die in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam drie dagen per week. Deze nieuwe openingsdagen gelden tot aan de zomervakantie, begin juli beslist Waardlanden of de afvalbrengstations weer volledig opengaan. In verband met de coronacrisis was Waardlanden eind maart wegens personeelsgebrek genoodzaakt om de afvalbrengstations in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam te sluiten.

De nieuwe openingsdagen en de tijden zijn te vinden op:

q www.waardlanden.nl/particulieren/afvalbrengstations


Minimaregelingen gelijk voor inwoners

west betuwe • Vanaf 1 januari 2020 zijn de minimaregelingen voor alle inwoners van de gemeente West Betuwe gelijk. Nog niet iedereen die recht heeft op één of meerdere van deze regelingen maakt hiervan gebruik. Daarom informeert de gemeente West Betuwe over de regelingen met een (digitale) folder.

Wethouder Ton van Maanen vertelt hierover: "Inwoners met minder inkomsten dan 120 procent van de bijstandsnorm kunnen en mogen gebruikmaken van minimaregelingen. Per regeling worden andere voorwaarden gesteld. In de folder informeren we hierover. Ook staat erin aangegeven hoe een regeling kan worden aangevraagd."

Voor inwoners die eerder al gebruikmaakten van minimaregelingen blijft veel hetzelfde. Mogelijk verloopt de aanvraagprocedure voor enkele aanvragers net iets anders dan zij gewend zijn. Bij het Team sociaal kunnen inwoners terecht voor ondersteuning en advies, via teamsociaal@westbetuwe.nl of telefoonnummer 0345–728801.

Als gevolg van de huidige situatie door de coronacrisis is de folder digitaal beschikbaar. Meer informatie is te vinden op:

q www.westbetuwe.nl/minimaregelingen


Politie maakt einde aan feestje

nieuwland • De politie heeft zondagochtend rond 9:00 uur een einde gemaakt aan een feestje in Nieuwland. Waarschijnlijk is het feestje de hele nacht aan de gang geweest. De politie trof acht personen aan, niet woonachtig in hetzelfde huis, die met elkaar bier aan het drinken waren. Het feestje werd door de politie beëindigd, maar niet nadat alle aanwezigen een boete kregen van 400 euro voor het overtreden van de noodverordening.