• Het bouwteam dat het voorgestelde ontwerp uitwerkt.
• Het bouwteam dat het voorgestelde ontwerp uitwerkt. Foto: Iris Stekelenburg

Stout realiseert nieuw Huis ter Leede

leerdam • Woningcorporatie Woonzorg Nederland gaat met woonzorgorganisatie Huis ter Leede nieuw bouwen op de plek van het oude Emmahuis aan de Oranjehof.

Het nieuwe zorgcomplex biedt onderdak aan 87 appartementen en 26 zelfstandige woningen. De bouwteamaannemer is bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. Voor dit bedrijf is gekozen omdat Stout veel ervaring heeft met de realisatie van zorgcomplexen in de ontwikkelings- en realisatiefase. De partijen hebben er het volste vertrouwen in dat zij er met elkaar een succesvol project van maken.

Woensdag 22 april is de bouwteamovereenkomst bekrachtigd door Paul Lubbers, regisseur vastgoedontwikkeling van Woonzorg Nederland en Ronald Kort, technisch directeur van Stout. Het bouwteam werkt het voorgestelde ontwerp uit en optimaliseert het, zodat de toekomstige gebruikers een gebouw krijgen dat helemaal is afgestemd op hun wensen. In het bouwteam zitten afgevaardigden van Woonzorg Nederland, Huis ter Leede, FAME Groep bouwonderneming Stout, constructeurs en installatie-adviseurs. Na afronding van de
bouwteamfase, zal eind dit jaar de aannemingsovereenkomst getekend worden. Eerder, op 4 maart, tekenden Huis ter Leede en Woonzorg Nederland ook het Fasedocument Voorontwerp Definitief dat FAME gemaakt heeft voor het nieuwe gebouw.

In september wordt begonnen met de sloop. Hierna gaat de bouw van start van het nieuwe Huis ter Leede, dat eind, onder voorbehoud, 2022 in gebruik genomen wordt. Wat er met het huidige gebouw van Huis ter Leede op het Eiland gebeurt, is aan eigenaar Habion.