• Pim Volgers is blij dat hij weer klanten kan helpen.
• Pim Volgers is blij dat hij weer klanten kan helpen.

'We kunnen weer klanten helpen'

leerdam • Premier Rutte stelde tijdens de persconferentie van dinsdag 21 april dat mondzorgpraktijken vanaf woensdag 22 april weer open kunnen. Pim Volgers is blij dat hij zijn klanten weer kan helpen.

Mondverzorgers waren in principe niet door de overheid verplicht om hun deuren te sluiten, zo vertelt Pim Volgers van Tandprothetische Praktijk Volgers in Leerdam.

"Maar mede gesteund door de beroepsorganisaties, namen veel praktijken hun verantwoordelijkheid door te sluiten of over te gaan op uitsluitend spoedzorgverlening om de besmettingscurve af te vlakken."

Leidraad

De overkoepelende mondzorgorganisaties, waar Tandprothetische Praktijk Volgers ook onder valt, hebben gezamenlijk in overleg met het Ministerie van VWS, de 'Leidraad Mondzorg Corona' opgesteld."

"In die 'Leidraad Mondzorg Corona' staan de voorwaarden en aanpassingen genoemd die we hebben toegepast in onze praktijk om de reguliere zorg voor onze patiënten op een veilige en verantwoorde wijze te hervatten", legt Pim Volgers uit. "Zo zullen bijvoorbeeld afspraken ruimer gepland worden om te voorkomen dat er volle wachtkamers ontstaan. Ook hebben we, net als bij de supermarkt, desinfectiemiddelen beschikbaar voor de patiënten bij binnenkomst in de praktijk."

Volgers zegt dat dat uiteraard slechts enkele voorbeelden zijn van een veel groter pakket aan maatregelen die in de praktijk zijn genomen. "Bezoekers van onze praktijk kunnen er vooral op vertrouwen dat ze in een veilige omgeving terechtkomen."

Contact opnemen

Pim Volgers wil mensen op het hart drukken zeker contact op te nemen met de praktijk als er problemen zijn. ''We adviseren mensen niet rond te blijven lopen met klachten, maar contact op te nemen om de urgentie te bespreken. Uiteraard zijn we mensen ook graag van dienst voor advies en informatie omtrent nieuwe gebitsprotheses, aanpassingen van bestaande protheses en reparaties. Ondanks de veranderde omstandigheden blijft onze aandacht en zorg voor uw gebit onveranderd."

Contact opnemen met Tandprothetische Praktijk Volgers aan de Bergstraat 1 in Leerdam kan telefonisch via 0345-505851. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de website.

q www.kunstgebitleerdam.nl