• Er heerste een gezellige sfeer in Rumpt.
• Er heerste een gezellige sfeer in Rumpt. Foto: Aangeleverd

Woningsdag bij Linge's Zorglandgoed

rumpt • Op Linge's Zorglandgoed in Rumpt is maandag de eerste Koningsdag gevierd. Weliswaar in coronatijd, maar het feestje in de grote beschutte binnentuin van het landgoed was zeker geslaagd te noemen.

Alle bewoners leven als een groot gezin binnen de muren van Linge's Zorglandgoed en daarom kon het feest deze dag gewoon doorgaan.

Het team Welzijn organiseerde een ouderwets Koningsdagfeest voor de 32 bewoners. De vlag werd gehesen en plechtig werd het Wilhelmus gezamenlijk gezongen. Vervolgens stonden zes Oud Hollandse spellen op het programma met onder andere koekhappen, blik gooien en een reuze bellenblaas. Er werden zes teams gevormd vanuit de zes huiskamers en er is gezellig met elkaar gespeeld en gelachen. Vanuit de Pipo smulwagen serveerden medewerkers ranja en poffertjes.

Op gezellige muziek werden er dansjes en een heuse polonaise ingezet. Bewoners en vaste vertrouwde medewerkers genoten samen van deze eerste zonovergoten Koningsdag op het Zorglandgoed.

Familie en dierbaren konden deze feestelijkheden niet mee vieren, echter foto's en filmpjes zijn al volop gedeeld op het Familienet, Whatsapp en andere multimedia.

"Wat boffen we op het Linge's Zorglandgoed met de mooie, groene ruimte en de mogelijkheid dit te kunnen vieren met elkaar in deze bijzondere tijd en met onze bijzondere doelgroep, waar het gevreesde coronavirus gelukkig niet binnen is. We hopen van harte dat zo te houden", laten Nicoline van Iperen en Cor van den Berg weten, ook namens alle medewerkers.

"Het is heerlijk werken in een bizarre periode die we nu allen meemaken. Dagelijks gaan we met onze zorgvragers naar buiten, maken wandelingen of genieten van de zon of wordt er in de tuin gewerkt. Vacatures of wervingskosten kennen we niet want met open sollicitaties zijn we aangenomen. We zijn allen één, inclusief directie, iedereen werkt voor hetzelfde doel, een blij of tevreden gezicht van onze zorgvragers. De familie weet ons goed te vinden, en als het nodig is ook de directie, en zo blijven de lijnen kort en is een oplossing snel gevonden."

Kleine stukjes administratie is en blijft nodig in de zorg, vertelt directeur-bestuurder Nicoline van Iperen, maar bij Stichting Linge's Landgoed worden er volgens haar geen onnodig dure sterren nagestreefd of andere kostbare doelen. "Wij werken met het zorgfundament van Welzijn in de Zorg, dat met tien klantbeloften ons richting geeft aan hoe we werken en wie en wat we belangrijk vinden. Zorg zoals het bedoeld is en die de bewoner volgt en begeleidt, waarbij wij kunnen werken vanuit ons hart en we onze passie voor de zorg behouden."