'Ga toch vissen'

leerdam • De 1350 leden van de Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek hebben afgelopen week het clubblad in de bus gekregen.

Dit clubblad stond boordevol met plannen voor het komende jaar. Echter door de coronaproblemen kunnen deze niet gerealiseerd worden.
Voorlopig zijn alle zaken die met een groep mensen gedaan worden afgeblazen. Zoals de cursus voor de jeugd en alle wedstrijden van zowel de jeugd als de senioren.

Verder zou er weer op de basisscholen vislessen aan groep 7 en of 8 worden verzorgd. Dit is iets waar veel kinderen naar uitkijken. Ook dit kan voorlopig niet doorgaan.

Samen doen

Nieuw dit jaar: samen vissen met bewoners van zorginstellingen. Sportvisserij Nederland had De Snoek hiervoor benaderd. Hier waren met de stichting 'Samen doen' al voorbereidingen voor getroffen, maar ook dit kan niet doorgaan.

Kroos

De viswaterbeheercommissie had een plan om het water in Leerdam-Noord kroosvrij te maken. Hier was eind februari een aanvang voor de deur uitgegaan, maar met een groep vrijwilligers aan het werk gaan is er nu niet meer bij. In overleg met de gemeente en het waterschap wordt er op een andere manier aan een oplossing gewerkt.

Inmiddels stroom het water en met kroosbalken wordt geprobeerd het kroos te beheersen.

Gaan vissen

Kan er dan helemaal niets meer? Jawel, iedereen kan wel gaan vissen. Sportvissers houden van rust en zullen zeker genoeg afstand naar anderen houden.

Het bestuur van De Snoek moedigt mensen aan om te gaan vissen. Thuis achter de geraniums blijven zitten, kan natuurlijk ook maar het is veel leuker en spannender om de hengelsport te bedrijven. Hiervoor zijn geen belemmeringen.

Natuurlijk moet men wel over de juiste papieren beschikken.

Wanneer mensen informatie willen hebben of lid willen worden van De Snoek, kan dat via de website:


q www.lhvdesnoek.nl