• Wekelijks wordt er een half uurtje gesport in Asperen.
• Wekelijks wordt er een half uurtje gesport in Asperen. Foto: Aangeleverd

Ouderen in Asperen volgen sportles

asperen • Sinds Health Center De Schildkamp in Asperen met pijn in het hart tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten, zijn zij begonnen met het opstarten van een YouTube kanaal.

Hier plaatsen zij zelf gemaakte sportvideo's op, om leden in deze tijd toch in beweging te houden en ondanks het sluiten zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn. "Wij hebben ook veel senioren in onze sportschool die helaas niet makkelijk op onze social media accounts kunnen komen. Senioren zitten in deze tijd vooral alleen, komen niet de deur uit en hebben weinig beweging." Daar moest wat aan gedaan worden vonden de medewerkers van het Health Center.

Naast het Health Center bevindt zich de woongroep De Schimmel. Hier wonen senioren, waarvan er een aantal ook lid is van Health Center De Schildkamp.

Gedachten verzetten

"Wij willen graag positiviteit brengen en ervoor zorgen dat de senioren even een momentje hun gedachten kunnen verzetten. Daarom proberen wij sinds 10 april iedere vrijdag ochtend om elf uur een half uurtje sportles voor hen te verzorgen. Met veel enthousiasme staan ze alleen of met hun partner in hun tuin of balkon fanatiek mee te bewegen. Zelfs mensen die om de Schimmel heen wonen, doen mee vanuit hun oprit of voortuin."

Het sporthalfuurtje in Asperen is een groot succes en de medewerkers van het Health Center zijn erg blij dat zij de ouderen op deze sportieve manier een hart onder de riem kunnen steken. "Wij hopen dat dit in deze onwerkelijke situatie een beetje positiviteit brengt!"