Tekenwedstrijd voor kinderen uit VHL

vijfheerenlanden • Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden roept de kinderen uit zijn gemeente op hem een tekening te sturen. Fröhlich snapt dat het voor de kinderen een rare tijd is, zo laat hij weten. "Je zit veel binnen, leert thuis, hebt geen sport en kunt bijvoorbeeld niet naar de bioscoop. Je ouders werken misschien vaker thuis." Hij benoemt dat de kinderen gelukkig nog wel buiten mogen spelen, mits ze genoeg afstand houden van elkaar.

Omdat er tegelijkertijd veel mensen zijn die alleen zijn en graag een kaartje ontvangen, heeft de burgemeester iets bedacht. "Ik organiseer een tekenwedstrijd voor alle kinderen. Mijn vraag aan jou is: wil je een mooie lentetekening voor mij maken? Je mag helemaal zelf weten hoe. Digitaal, op papier of knutselen. Maak er een goede foto van maken en stuur die naar mij toe."

Tekeningen kunnen gestuurd worden naar: communicatie@vijfheerenlanden.nl. Van de mooiste tekeningen worden ansichtkaarten gemaakt.


Digitaal meedenken detailhandelsbeleid

vijfheerenlanden • Ondernemer of winkelier in de detailhandel? Of als inwoner geïnteresseerd in detailhandel? Praat dan mee over het detailhandelsbeleid van Vijfheerenlanden. De voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik hadden elk hun eigen detailhandelsbeleid. De gemeente Vijfheerenlanden wil dat beleid samenbrengen tot een logisch geheel en laat waar nodig ruimte voor maatwerk.

Een werkgroep met ondernemers en ambtenaren heeft de lokale situatie en het bestaande beleid besproken. Daaruit is een voorlopige richting naar voren gekomen. De gemeente is benieuwd wat belanghebbenden daarvan vinden. De geplande inloopavonden over detailhandel in Leerdam, Meerkerk en Vianen konden wegens de omstandigheden niet doorgaan. Doel blijft om samen de aandachtspunten voor winkels in de gemeente te bespreken. Met de huidige crisis krijgt de winkelsector een dreun, reden te meer hier nu samen over na te denken. Daarvoor is een online platform gemaakt. Hier kunnen inwoners en ondernemers met de gemeente Vijfheerenlanden en anderen de komende twee weken gedachten delen over het winkelbeleid in Vijfheerenlanden. Wie mee wil denken, gaat naar: https://detailhandel5hl.dtnp.nl/.

Niet in de gelegenheid het formulier digitaal in te vullen? Bij het gemeentekantoor is een reactieformulier op te vragen door te bellen naar 088-5997000. Er kan tot 27 april gereageerd worden.


Reünie

regio • Voor alle leerlingen en docenten die op de Randijk én/ of het Anna van Rijn College hebben gezeten wordt op 9 oktober 2020 tussen 19:00 en 22.00 uur een reünie gehouden in de vorm van een 'open-avond'. Kom in contact met oud klasgenoten en docenten uit de periode dat je deze school bezocht, maak samen een rondje door de school om de leuke herinneringen van toen op te halen, loop langs het museum 'a Trip to memory lane' en voor wie het leuk vindt, is er zelfs een mogelijkheid om een lesje te volgen van een docent van toen en nu.

Meer informatie over de reünie en aanmelden voor de bijeenkomst is te vinden op:

q www.annavanrijn.nl/reunie