Magatama laat zich niet inpakken

vianen • Vóór er sprake was van het coronavirus was Magatama actief op dinsdag en vrijdag in Hagestein, op woensdag in Vianen en op vrijdag en zaterdag in Nieuwegein.

De lessen werden op alle locaties bevroren door het corona-virus. Zoals bij iedere vereniging het geval is werden de leden gedupeerd, terwijl wel contributie is/ wordt betaald.

Met leden uit Hagestein, Vianen en IJsselstein was het probleem hoe de zij tegemoet gekomen konden worden. De oplossing: het geven van live online lessen. Dat is met ingang van 13 maart gerealiseerd.

Voorzitter/ trainer Chino Beudeker verzorgt de lessen vanuit zijn woonkamer in Nieuwegein. De leden ontvangen via e-mail een uitnodiging om in te loggen voor deelname. Op dinsdag om 19:00 uur voor de jeugd, op vrijdag 19:00 uur voor volwassenen en op zaterdag om 10:30 uur voor gevorderden. Op het scherm kijkt trainer Ron Calmer mee, corrigeert en adviseert waar nodig. Dit systeem werkt heel goed en alle leden kunnen en mogen meedoen.

Karate is een contactsport, maar deze lessen blijven verstoken van contact en blijven beperkt tot het uitleggen en oefenen van de vele technieken.

Er wordt onder andere gebruik gemaakt van op elkaar gestapelde toiletrollen, waar diverse technieken op en mee geoefend kunnen worden.

Het bestuur is heel tevreden met deze oplossing en de leden zijn enthousiast.

Voor informatie: 06-18523538 of ernstcalmer@gmail.com of kijk op:


q www.magatama.nl