Basisschool LEEF groeit

hoef en haag/ hagestein • Het is een bijzondere tijd op basisschool LEEF. Iets meer dan een jaar geleden werd de school gesticht en begonnen de voorbereidingen voor de opening. Meester Niels en juf Mieke zorgden er in de eerste maanden samen voor dat alles gereed was om op 2 september 2019 de deuren te openen. Door de groei van het aantal leerlingen werd het team per januari 2020 uitgebreid met juf Mirjam. Inmiddels is de school wederom bezig met het uitbreiden van het team. Begin komend schooljaar is opnieuw een extra collega nodig.

De school merkt weinig van het lerarentekort. "Het bouwen aan een nieuwe school met een onderscheidende onderwijsvisie is voor veel leerkrachten een interessante uitdaging. De afgelopen maanden hebben we regelmatig geïnteresseerde leerkrachten gehad die vrijblijvend op gesprek zijn geweest", aldus directeur Niels Dusamos. Met de groei van de school is de groei van de beschikbare ruimte een prettige bijkomstigheid. In de komende periode is de volgende tijdelijke huisvesting klaar. Vanaf dat moment zullen de basisscholen: LEEF, Het Avontuur, Meester Vos en Het Talent, samen met Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) het gebouw betrekken. Het gebouw staat inmiddels in Hagestein naast de huidige noodlokalen en de Meester Vosschool.

Ondertussen is de school ook bezig met de nieuwbouw van het kindcentrum dat eind 2021 opgeleverd moet worden. LEEF is volop in gesprek met basisschool Het Avontuur, kinderopvang SKV en met De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT) over de binneninrichting. De kredietaanvraag is in februari al goedgekeurd door de gemeente en de bouw ligt op schema.