Bestuurder uit Vuren onder invloed

vuren • Een bestuurder van een bestelauto uit Vuren moest wegens onder meer het rijden onder invloed van alcohol in de nacht van donderdag op vrijdag zijn rijbewijs inleveren.

Agenten kregen de melding dat een bestuurder van een bestelauto rondgetold was op de A15 in Hardinxveld-Giessendam en hierna door was gereden. De melder had een kenteken gezien en 112 gebeld. De agenten gingen direct op zoek naar dit voertuig en troffen deze aan op de Graaf Reinaldweg in Gorinchem.

De bestuurder (30 jaar uit Vuren) bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en hij was onder invloed van alcohol achter het stuur gekropen. Er is proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie zal beslissen over de vervolging van verdachte.


Bloedafname Lingepoli

leerdam • Bloedafname in de Lingepolikliniek blijft mogelijk ook al is de poliklniek verder gesloten. Wel zijn de openingstijden aangepast. Tussen 9:00 en 11:00 uur is er dagelijks een bloedafnamemedewerker van Result Laboratorium op deze locatie aanwezig. Er is een tijdelijke prikkamer ingericht in de eerste behandelkamer van de Lingepolikliniek. Patiënten kunnen hier zonder afspraak terecht voor bloedafname.

Net als voor alle andere prikposten geldt: houd gepaste afstand, minimaal 1,5 meter, en kom NIET naar de prikpost als u verkouden bent, hoest of moeilijk ademt en/ of koorts heeft.


Ambtsketen VHL

vijfheerenlanden • Ben je edelsmid? Woon je in de gemeente Vijfheerenlanden? En lijkt het je een geweldige uitdaging om voor deze nieuwe gemeente de ambtsketen te ontwerpen en te maken? Meld je dan snel aan via kabinet@vijfheerenlanden.nl.

De nieuwe ambtsketen moet een uitstraling hebben die past bij het ambt van burgemeester, niet te groot, niet te klein en de gemeente Vijfheerenlanden wil graag elementen uit alle dorpen en steden erin verwerkt zien.

"En hij moet niet te zwaar zijn", gaf burgemeester Fröhlich als wens mee.