Raad West Betuwe in 20 minuten gepiept

west betuwe • De raadsvergadering van de gemeente West Betuwe was vorige week dinsdag in twintig minuten gepiept. In verband met de coronamaatregelen waren er slechts twee raadsleden aanwezig. Op de agenda stonden alleen onderwerpen die echt niet langer uitgesteld konden worden.

Burgemeester Servaas Stoop sprak aan het begin van de vergadering zijn medeleven uit naar iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare. In deze moeilijke omstandigheden kunnen zij niet of nauwelijks afscheid nemen. "Ik spreek mijn waardering uit voor alle inzet van de zorg en andere mensen die zich in de volle breedte van de crisis inzetten om de gevolgen van de samenleving zo beperkt mogelijk te houden."

Hamerslagen

De raad ging vervolgens bij hamerslag akkoord met de subsidieverordening Openbare Bibliotheek Rivierenland West Betuwe, het gewijzigd ontwerpbestemmingsplan 'Kern Hellouw & 't Overrijke', de verordening dode gezelschapsdieren en de verordening 'toekomstbestendig wonen in Gelderland' voor de gemeente West Betuwe.

De gemeenteraad van West Betuwe houdt volgende week dinsdag (14 april) en donderdag (16 april) voorronde-vergaderingen. Er zal dan voor de eerste keer worden vergaderd door middel van video conferencing via het programma Zoom.

Op donderdag staat de mobiliteitsvisie op de agenda. Die staat in het teken van verduurzaming van het mobiliteitsgedrag. "Ook in West Betuwe is dit cruciaal om het landschappelijke karakter van onze gemeente te borgen, negatieve externe effecten zoveel mogelijk in te perken en onze bijdrage te leveren aan een groene wereld", zo staat in het raadsvoorstel. Het grote begrip duurzaamheid vormt daarom een rode draad door deze Mobiliteitsvisie. Ook is er in de visie veel aandacht voor verkeersveiligheid. De Mobiliteitsvisie is tot stand gekomen door middel van bureauonderzoek, gesprekken met interne partners binnen West Betuwe en een werksessie met een brede groep interne partners en enkele deelnemers van de werkgroep Duurzame Mobiliteit van 11Duurzaam.