• Kinderen kunnen in heel VHL op berenjacht.
• Kinderen kunnen in heel VHL op berenjacht. Foto: Het Avontuur

Op berenjacht in VHL

regio • Lekker op avontuur met dit mooie weer? Het is nog mogelijk, zolang je 1,5 meter afstand houdt. Het avontuur wordt extra leuk als je op berenjacht gaat.

Wanneer iedereen die dit leest een knuffelbeer voor het raam zet, dan kunnen kinderen tijdens een wandeling door de wijk op berenjacht. Hoeveel beren kom jij tegen? Op diverse plaatsen in Nederland zijn al veel beren gespot, bijvoorbeeld in Leerdam, maar ook in Hoef en Haag en in Hagestein.

Voor kinderen in Hagestein die nog geen beer hebben gevonden een tip: bij basisschool Het Avontuur, op de tijdelijke locatie in Hagestein, is een beer gespot.

Op Facebook is voor de berenjacht in Vijfheerenlanden een speciale pagina aangemaakt: Berenjacht Vijfheerenlanden. Daar is onder andere te vinden waar in de gemeente er allemaal beren te spotten zijn.

'De berenjacht' is overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek 'We gaan op berenjacht', geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.