Corona in de regio

vijfheerenlanden/ west betuwe • In de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe loopt het aantal coronabesmettingen gestaag op. In beide gemeenten zijn inmiddels ook inwoners overleden aan de gevolgen van het virus. Een IC-verpleegkundige en ambulancebroeder uit Vijfheerenlanden zijn besmet met het Covid19-virus. Beiden kregen zondag een telefoontje van burgemeester Sjors Fröhlich. De besmette verpleegkundige en ambulancebroeder hebben milde klachten.
Zowel burgemeester Sjors Fröhlich als burgemeester Servaas Stoop roepen hun inwoners op zich te houden aan de genomen maatregelen, zoals anderhalve meter afstand houden. Wanneer maatregelen niet nageleefd worden, zal er gehandhaafd worden.

Dagelijks wordt er een update gegeven over de cijfers, ook op de website van Het Kontakt. Wie op de hoogte wil blijven, kan ook kijken op de website van het RIVM, waar iedere dag rond een uur of twee de nieuwste cijfers te vinden zijn.


VHL plein

vijfheerenlanden • Aanstaande donderdag 2 april vindt er weer een VHL plein plaats. In lijn met de maatregelen van het kabinet als gevolg van de Coronacrisis is er geen sprake van een fysieke bijeenkomst. In plaats daarvan is het VHL plein digitaal te volgen via https://channel.royalcast.com/vijfheerenlanden/#!/upcoming. De uitzending start om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Tijdens het VHL plein komen de volgende onderwerpen aan bod: Toelichting op het bod voor de regionale energiestrategie (RES) en de betekenis hiervan voor de gemeente Vijfheerenlanden; Actuele stand van zaken van het ruimtelijk economisch programma (REP); Korte toelichting op de POVI en de reactie van het college op onderdelen uit het concept en Uitleg over de samenhang tussen deze drie onderwerpen.


Schilderochtend

vianen • De schilderochtend elke eerste dinsdagochtend van de maand in De Hoeksteen gaat voorlopig niet door in verband met de coronacrisis. De ochtenden gaan waarschijnlijk vanaf september weer van start.