• Geïnteresseerde ondernemers kunnen een kijkje nemen.
• Geïnteresseerde ondernemers kunnen een kijkje nemen. Foto: OVV Stichting Aquarius

Open dag voor ondernemers Fort

asperen • Geïnteresseerde ondernemers die kansen zien in de exploitatie van Fort bij Asperen kunnen vrijdag 3 april komen kijken tijdens een open dag.

Staatsbosbeheer is op zoek naar een creatieve ondernemer voor dit unieke forteiland aan de Linge in de gemeente West Betuwe. Tot 1 april zit het torenfort dicht vanwege de rust voor vleermuizen in hun winterslaap. De open dag voor ondernemers op 3 april gaat door, maar alleen op afspraak om verspreiding van het corona virus te voorkomen én volgens de regels van het RIVM. Aanmelden voor de open dag is dus nodig op fortbijasperen@staatsbosbeheer.nl. Een plan indienen kan voor 20 april.

Het fort is een rijksmonument. Bij de renovatie in 2016, is er een indrukwekkende glazen koepel met Leerdam-glas boven op het torenfort geplaatst. Op het forteiland zijn naast het torenfort een artillerieloods die is verbouwd tot Taveerne met terras en een fortwachterswoning. Deze woning is verhuurd en vormt geen onderdeel van deze uitvraag. Voor deze locatie wordt een ondernemer gezocht die de uitdaging wil aangaan om vanaf oktober 2020 de exploitatie en het beheer van het forteiland op zich te nemen. Een invulling met kunst en horeca heeft de voorkeur, maar ook andere invullingen zijn mogelijk. Het gaat dan om de programmatische invulling van het torenfort, de exploitatie van de Taveerne en de instandhouding van terrein en gebouwen. Ook is het mogelijk om samen met andere ondernemers het fort te exploiteren. De ondernemer(s) zijn bereid een samenwerking aan te gaan met Staatsbosbeheer voor de lange termijn. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/ondernemerfortasperen.