Boekenpakketten voor kinderen

leerdam • Boekenmarkt Leerdam heeft boekenpakketten samengesteld, sopeciaal voor de kinderen die nu thuis zitten en zicht misschien soms een beetje vervelen. Denk bijvoorbeeld aan vijftien leesboeken en vijf stripboeken of voor de kleintjes twintig voorleesboeken. De boeken worden in plastic aan de deur gehangen, en een pakket kost 10 euro. Dat bedrag kan overgemaakt worden De boeken worden bezorgd in een straal van maximaal ongeveer drie kilometer rond Leerdam. De opbrengst is voor African Hands. Meer infromatie of een pakketje bestellen via: boekenmarktleerdam@gmail.com.


Meekijken met ooievaars

schoonrewoerd • De webcam die gericht staat op het ooievaarsnest achter Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd is weer ingeschakeld. Velen volgen al enkele jaren het wel en wee van het stelletje op het paalnest, van eieren leggen tot en met het uitvliegen van de jonge vogels. Dat laatste gaat niet altijd goed, soms komen jongen om door voedselgebrek of slechte weersomstandigheden. Het vrouwtje met ringnummer 3E 037 en het niet geringde mannetje hebben het nest opgekalefaterd en de eerste twee eieren zijn inmiddels gelegd, wellicht komen er nog enkele bij. Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd verwacht dat als alles voorspoedig verloopt rond 23 of 24 april een eerste jong te zien is. Dan wordt het een drukte van belang op het nest, de oudervogels vliegen af en aan met voedsel en soms ook met water voor de jongen. Leuk maar ook spannend om te zien hoeveel jongen uit zullen vliegen is niet te voorspellen. Als alles goed gaat en de toestand in ons land is weer normaal, dan hopen wij in de tweede week van juni één of meer jongen van een pootring te voorzien.

Deze video dienst wordt mogelijk gemaakt en belangeloos aangeboden door Case Electronics BV uit Arkel. Wie mee wil kijken gaat naar www.natuurcentrum.nl en klikt op ooievaarsnest.


Mevrouw Vloon verdient een Pluim

hellouw • Mevrouw Vloon uit Hellouw verdient een Pluim. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne 'Lege batterijen? Lever ze in en WIN!' van Stibat. Met haar deelname bewijst de inwoonster uit Hellouw zichzelf en het milieu een uitstekende dienst. Door lege batterijen in te leveren, maken elke maand kans op mooie prijzen.

q www.legebatterijen.nl