Geen inlevering goederen kerkmarkt

neerijnen/ waardenburg • De maandelijkse inlevering van spullen voor de kerkmarkt/ rommelmarkt van de Hervormde Gemeente van Waardenburg en Neerijnen op donderdag 2 april komt te vervallen in verband met de landelijk genomen maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.


Bieb dicht

leerdam • De bibliotheek Lek & IJssel in Leerdam is voorlopig gesloten. Dit houdt in dat het HIP (Historisch Inloop Punt) op donderdagmorgen ook gesloten zal zijn. De geplande thema-avond over Leerdam-West op 26 maart is doorgeschoven naar 18 juni. De Filmavond/ Algemene Ledenvergadering die op 8 april zou worden gehouden, wordt ook verplaatst.


Clubhuis gesloten

regio • Het clubhuis van Biljartvereniging Carambole in Rumpt blijft gesloten zolang de door de regering afgekondigde maatregelen gelden.


Maatregelen LHV De Snoek

leerdam • Het bestuur van de Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek heeft een aantal maatregelen getroffen in verband met het het coronavirus. Het clubgebouw aan de Prins Bernhardstraat is voor alle activiteiten gesloten.

Voor de botenhaven geldt het volgende: het eiland met daarbij de kantinefaciliteiten is gesloten voor alle leden en ligplaatshouders. Het Eiland en de kantinefaciliteiten zijn gesloten voor alle leden en ligplaatshouders. Boten zullen niet uit het water worden gehaald. Uitzonderingen zijn gemaakt voor: ligplaatshouders die hun boot willen leegpompen bij overvloedige regenval. Zij hebben toegang tot hun boot via de steigers en mogen zich verder niet op het eiland zelf begeven. Dit geldt uiteraard ook als zij met hun boot willen gaan varen of vissen. Leden van de commissie hebben toestemming om de strikt noodzakelijke activiteiten uit te voeren die op het eiland moeten gebeuren om alles in orde te houden. Het maximaal aantal personen dat zich op het eiland mag bevinden is zes. Zij moeten zich houden aan de onderlinge afstand van anderhalve meter.

De ligplaatshouders waarvan de boten te water gelaten moeten worden, moeten vooraf contact opnemen met de havenmeester om een vaste tijd en dag af te spreken. Hij mag dan met maximaal één helper op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn om samen met leden van de havencommissie de boot te water te laten. Ook hiervoor geldt het maximale aantal van zes personen. Het groot onderhoud mag niet worden uitgevoerd.

Alle activiteiten tot en met 1 juni, dus ook de Paaswedstrijd voor de recreanten en de jeugdwedstrijden, zijn afgelast. De voorjaarsledenvergadering zal gecombineerd worden met de najaarsledenvergadering. Meer informatie en updates via:

q www.lhvdesnoek.nl


Groepsvaccinaties uitgesteld

regio • De geplande groepsvaccinaties HPV en Meningokokken ACWY gaan niet door. Het RIVM heeft dit besloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.