Inwoners kiezen naam

tricht • De heer Gerrit van Loenen en het echtpaar Geertje en Albert Lentink zijn de naamgevers geworden van de nieuwe randweg bij Tricht. Hun inzending: Hooglandscheweg.

Rond het spoor in Tricht wordt hard gewerkt. Eén van de vele projecten betreft de aanleg van een randweg aan de noordzijde van het dorp tussen Lingedijk en Middelweg.

In samenwerking met de Dorpskrant Tricht is aan de inwoners van Tricht gevraagd een mooie naam voor deze weg te verzinnen. In totaal hebben 29 inwoners hierop gereageerd en zijn er negentien verschillende suggesties ingediend.

Een kleine jury, bestaande uit een leden van het college van Burgemeester en Wethouders, het Historisch Genootschap Tricht en de gemeentelijke straatnaamgevingscommissie heeft de keuze laten vallen op de naam Hooglandscheweg. Deze naam verwijst naar de nabijgelegen Hooglandsche Wetering.

Helaas was het, vanwege de bestrijding van het coronavirus, niet mogelijk een kleine feestelijke bijeenkomst met de bedenkers van de winnende inzending te organiseren. Vandaar dat wethouder Ton van Maanen deze week even persoonlijk bij de winnaars is langsgegaan en hen heeft verrast met een leuk felicitatiepakket.