Bijeenkomsten over A2 nu virtueel

regio • De geplande informatiebijeenkomsten over de doorstroming op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught zijn omgezet naar internetsessies op 24 en 26 maart.

In de toekomst groeit dit deel van de A2 uit tot één van de grootste fileknelpunten van Nederland. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn maatregelen nodig. Inmiddels zijn er vier mogelijke oplossingen, oftewel 'kansrijke alternatieven'. Op 24 en 26 maart worden er informatiebijeenkomsten via internet gehouden over deze kansrijke alternatieven. Doel daarvan is om de uitgewerkte alternatieven toe te lichten en samen met inwoners aandachtspunten op te halen voor de (milieu)onderzoeken die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitvoert. Via internet kunnen, ondanks de coronamaatregelen, toch de plannen worden besproken. Een button waarmee belangstellenden mee kunnen doen staat uiterlijk 24 maart op de website www.mirta2deilvught.nl. De sessies zijn nog op donderdag 26 maart van 19:00 tot 20:00 uur of van 20:00 tot 21:00 uur.

De sessies beginnen steeds met een presentatie. Daarna is er de mogelijkheid te reageren. Deelnemers kunnen al vooraf de vier kansrijke alternatieven bekijken op de pagina www.a2inbeeld.nl. De online presentatie kan ook later worden terug gekeken. Opmerkingen kunnen tot 3 april worden doorgegeven.