Directeur Glasmuseum vertrekt

leerdam • Astrid Hertog, directeur van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, vertrekt per 15 mei. Voorzitter Tijs van Ruiten van de Raad van Toezicht van het Nationaal Glasmuseum laat dat weten in een brief. "Hierbij delen wij u mede dat mevrouw Astrid Hertog heeft besloten per 15 mei 2020 te vertrekken als directeur van het Nationaal Glasmuseum. Wij vinden het jammer dat zij vertrekt en danken haar voor haar tomeloze inzet en betrokkenheid bij het museum. Als Raad van Toezicht zullen wij in de komende periode op zoek gaan naar een geschikte opvolger/ ster."


'Vernielingen ontoelaatbaar'

waardenburg • Het bestuur van WNC heeft geconstateerd dat jeugd uit Waardenburg en omstreken op het door het coronavirus gesloten complex aan het voetballen is. Er zijn ook nog eens vernielingen aangericht. "Ontoelaatbaar", oordeelt het WNC-bestuur. Vorige week maandag waren er ongeveer 25 jongeren op het complex van WNC aan het voetballen, dinsdag zeven. Hieronder waren vrijwel geen leden van WNC. "Het bestuur van WNC is zwaar teleurgesteld in de ouders van en de jeugd uit Waardenburg en omstreken. Deze jongeren bevinden zich op verboden terrein." Eerder werden al diverse vernielingen gepleegd op het sportpark. Ook vorige week was dat weer het geval: er werden doelnetten kapot gesneden. Op één van velden werd een stanleymes gevonden. De jongeren zijn weggestuurd. Bij herhaling worden boetes niet uitgesloten. "Wij hopen dat de ouders uit Waardenburg en omstreken hun verantwoordelijkheid nemen in verband met de coronacrisis en de kinderen verbieden om naar ons sportpark te komen", meldt het WNC-bestuur.


Dienstregeling Riveer aangepast

brakel • Riveer heeft de dienstregeling met ingang van donderdag 19 maart aangepast. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het aantal passagiers enorm gedaald. De exacte afvaartijden staan in de reisplanner in de Riveer app en staan op www.riveer.nl. Als reizigers knelpunten ervaren in de aangepaste dienstregeling, kunnen ze contact opnemen via info@riveer.nl.