Vrijwilligers gezocht

vijfheerenlanden • Dierentehuis Vijfheerenlanden in Leerdam is op zoek naar hulp. Binnen het dierentehuis zijn er verschillende vrijwillige functies. Wie graag iets met dieren of vóór de dieren wil betekenen, is welkom. Er wordt hulp gezocht voor de volgende taken: dierverblijven schoonmaken of andere schoonmaakwerkzaamheden; klusjesman/ -vrouw; tuinman/ -vrouw; hondenwandelaar en kattenknuffelaar.

Zit er iets tussen? Neem dan contact op met dierentehuis.vhl@gmail.com of 0345-650016.


Kaarsje branden in Thaborkerk

vuren • De Thaborkerk aan de Mildijk in Vuren opent, met inachtneming van de voorschriften rondom corona, de komende weken op dinsdag- en donderdagochtend de deuren.

"Het zijn voor velen onder ons heel moeilijke tijden. Zelfs een bezoek aan de plaatselijke supermarkt is al een punt van overweging. Je kunt niet zomaar meer bij iemand op bezoek en andersom durven veel mensen niet meer de deur uit. Het wordt stil om ons heen", zo zegt dominee Rob Visser.

Daarom wil de kerk van Vuren met volstrekte inachtneming van de regeringsvoorschriften op de dinsdag- en donderdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur het kerkgebouw openen. "Via de keuken, waar u uw handen kunt wassen, is er in de gemeentezaal genoeg ruimte om ruim anderhalve meter afstand te bewaren en toch even met, geschonken koffie of thee, weer vertrouwde gezichten te zien en vertrouwde stemmen te horen."

In de kerkzaal is een plaats bij de Avondmaalstafel ingericht om een kaarsje te branden voor allen, die verdriet hebben over de dood van een familielid of anderszins met de trieste gevolgen van de coronagriep / quarantaine geconfronteerd worden. Naast predikant Rob Visser, zullen kerkenraadsleden bij toerbeurt gastheer of gastvrouw zijn.