• Werken aan de grootste proteïnereep ter wereld.
• Werken aan de grootste proteïnereep ter wereld.

Hearthside maakt grootste proteïnereep

leerdam • Hearthside Europe in Leerdam (het voormalige VSI) heeft in opdracht van Grenade recent de grootste proteïne reep ter wereld geproduceerd. Wat begon als grapje tijdens een kerstborrel eindigde met een vermelding in het Guinness Book of Records.

Debbie Buijs, marketing medewerkster van Hearthside Europe Leerdam vertelt over deze unieke prestatie het volgende: "We zijn er best trots op dat wij als Leerdams bedrijf door het maken van de grootste proteïnereep ter wereld hebben mogen meewerken aan een wereldrecord. En ook al staat het record niet op de naam van Hearthside Europe, zonder ons had het record niet bestaan."

Het idee hiervoor ontstond tijdens de kerstborrel. Één van de medewerkers kwam met de opmerking hoe leuk het zou zijn als Hearthside de grootste proteïnereep ter wereld konden maken. Buijs: "Maar, wat begon als grapje werd langzaamaan serieus, en na een aantal nachtjes slapen vroegen wij ons af met wie kunnen we dit doen. Want wij produceren de repen altijd in opdracht van bedrijven. Omdat het idee bij ons steeds meer ging leven zochten wij contact met het bedrijf Grenade in Engeland. Dit grote marketing bedrijf is één van onze opdrachtgevers en altijd in voor een ludieke actie."

Intussen waren de medewerkers in Leerdam al druk aan het bedenken hoe zij dit wilden aanpakken. Er moest een grote kist gemaakt worden waarin de reep van 178 centimeter lang, 22 centimeter hoog en 62,5 centimeter breed kon worden gemaakt. Ook moest er berekend worden hoe verhoudingen van ingrediënten moesten zijn, want zomaar een kleine reep vergroten kon natuurlijk niet.

Hele dag

Buijs: "Alles moest in verhouding zijn ten opzichte van de normale reep die wij hier produceren. Na weken van veel meten en wegen kwam eindelijk de dag dat de reep gemaakt werd. Vijf medewerkers zijn een hele dag druk bezig geweest de reep te maken. Eerst een chocolade buitenkant, dan de vulling en natuurlijk de topping. Alle ingrediënten kwamen gewoon van de productielijn dus was het echt hard werken voor de medewerkers om en de grote reep te maken en de productie gewoon door te laten gaan. De reep is in het groot echt zo geworden als hij ook in het klein is. Zelfs de verpakking om de reep is helemaal hetzelfde."

En hoewel Grenade in Engeland in het Guinness Book of Record wordt genoemd als recordhouder van de grootste proteïnereep ter wereld, voelt het voor Hearthside Europe Leerdam toch ook als een wereldrecord voor hen.